Siber Suçlara Karşı Korunma Yolları

İnternet kullanan herhangi bir bireyin basit önlemler alarak internet deneyimini güvenli hale getirmesi gerekir. Sanal Özel Ağ Kullanın Sanal Özel Ağ yani VPN ile siber suçlara karşı internet ağınızı koruyabilirsiniz. VPN ile internete kendinize özel sanal bir ağdan bağlanırsınız ve bu ağ çeşitli şifreleme algoritmaları ile kriptolanır. Bu sanal özel ağ üzerinden akan veri paketlerinin…

Details

Siber Suç Nedir?

Siber suçlar 2010’dan beri sürekli statüsünü kazanan bir tehdit haline geldi. Endişelenmeniz gereken tek siber suçun siber saldırganların finansal bilgilerinizi çalması olduğunu düşünebilirsiniz fakat siber suçlar o kadar basit değil. Temel finansal saldırılardan çok daha ciddi sonuçlara sebep olabilecek siber suç türleri de mevcut. Siber suçların kapsamını ve türlerini tamamıyle bilmeniz durumunda interneti tamamen kullanmayı…

Details
Dünyada_En-_Cok_Kullanilan_10_on_Programlama_Dilleri_hknklc_hakankilic_hkn_bilisim_web_yazilim_dijitaluzman

Dünya’da En Çok Kullanılan 10 Programlama Dilleri

Son yıllarda gelişen yazılım sektöründe kullanılan bir çok programlama dilleri vardır. Bu yazımızda dünyada en çok kullanılan on programlama dillerinden bahsedeceğim. Ülkemizde de son yıllarda bir çok alanda da kullanılmaya başlanması yazılım alanında programlama dillerinin öğrenimini artırmıştır. En çok kullanılan ifadesini neden kullanılamadığım konusuna gelirsek dünya çapında anket yapan bir firmanın verilerine göre kullandım. Şimdi…

Details
LED_Light-Emitting-Diode_nasil_calisir_hkn_klc_hkkc_firat_üniversitesi_aydinlatmateknigi_aydinlatma_teknigiteknloji_fakultesi_elektrik_elektronik_muhendisligi

LED’ler Nasıl Çalışır?

LED’in de diğer diyotlar gibi yapısında p-tipi ve n-tipi olmak üzere iki farklı çeşit yarı-iletken madde bulunur. P-tipi yarı-iletkende pozitif yük taşıyıcılar, n-tipi yarı-iletkende ise negatif yük taşıyıcılar bulunur. Bu sayede, diyot üzerinden yalnızca anottan katot yönünde elektrik akımı geçişi mümkündür. LED’de ise yine aynı durum geçerlidir. Standart diyotlardan farklı olmak üzere LED’lerde, p ve…

Details
LED_Light-Emitting-Diode_Nedir_tarihcesi_hkn_klc_hkkc_firat_üniversitesi_aydinlatmateknigi_aydinlatma_teknigiteknloji_fakultesi_elektrik_elektronik_muhendisligi

LED (Light Emitting Diode) Nedir? ve Tarihçesi

LED, ingilizce’de Light Emitting Diode kelimelerinin kısaltılmış halidir. Türkçesi “Işık Yanan Diyot” anlamına gelir. Diyot, akımın yalnızca bir yönden geçmesini sağlayan iki bacaklı yarı-iletken bir devre elemanıdır. Başka bir deyişle Üzerinden akım geçtiğinde üretiminde kullanılan maddenin cinsine göre ışık yayan yarı iletkenlerdir. Ana maddesi silikondur. LED’in Tarihçesi Elektrolüminesans fenomeni, ilk olarak 1907 yılında İngiliz mühendis…

Details